Duurzaamheid

Duurzaamheid

Sectie5 vindt het belangrijk om haar bedrijfsvoering zo duurzaam mogelijk in te richten. Dit doen we door onze eigen negatieve impact op de aarde zoveel mogelijk te reduceren. De speerpunten van onze duurzaamheidsambitie zijn samengevat in de thema’s people, planet en prosperity. Hierbij kijken we bijvoorbeeld naar onze eigen werkomgeving, proberen we de CO2 uitstoot van onze organisatie te beperken en het onderhoud aan onze gebouwen duurzamer in te richten. We zijn voornemens om in de toekomst voor deze onderwerpen KPI’s op te stellen met daaraan gekoppeld doelstellingen om onze voortgang op het gebied van duurzaamheid beter te kunnen gaan monitoren.

GRESB

Naast de duurzaamheid van onze interne organisatie, zijn we ook geïnteresseerd in de duurzaamheid van onze fondsen. We letten bij het vastgoed waarin wij investeren ten eerste op het energielabel. We willen alleen investeren in vastgoed met een minimaal energie label C of in minder zuinig vastgoed maar waarvoor verbeterplannen op het gebied van energiebesparing zijn afgesproken. Vanzelfsprekend voldoen nieuwbouwprojecten aan de BENG eisen.

In 2020 heeft Sectie5 het S5 Vitae Fonds ingeschreven voor deelname aan de GRESB benchmark: de Global Real Estate Sustainability Benchmark. Dit is de grootste duurzaamheidsbenchmark in de mondiale vastgoedsector, oorspronkelijk opgezet door enkele institutionele partijen met het doel om hun managers beter te betrekken bij het duurzaamheidsthema. Momenteel wordt GRESB gebruikt door meer dan 170 institutionele partijen. Doordat het S5 Vitae Fonds is ingeschreven voor deelname aan de GRESB-benchmark, wordt dit fonds ieder jaar op basis van de GRESB-criteria beoordeeld. 

GRESB beoordeelt fondsen op de zogeheten ESG-variabelen: Environmental, Social & Governance. De Environmental variabele is het meest op het fonds gericht en baseert zich vooral op de rapportage over de assets: de grootte van de assets, het risicomanagement, energie-/waterverbruik en de energie labels. De Social en Governance variabelen worden vooral gebaseerd op de sociale activiteiten en interne structuur van Sectie5.